The daily Post

READ OUR BLOG

Jandarma Yaka Kamerası

Jandarma Yaka Kamerası

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışan Jandarma görevlileri de diğer kolluk kuvveti olan polisler gibi jandarma yaka kamerası kullanabilirler. Jandarma birlikleri;özel durumlarda Kuvvet Komutanlıkları emrine girer, kalan bölümüyle normal görevlerine devam eder. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görev bölgeleri dışında Jandarma asayişten sorumludur.

Başlıca görevleri arasında; Suç ve suçluları ortaya çıkarmak, suçluları yakalamak, suç delillerini adlî makamlara intikal ettirmek, Cumhuriyet savcısının talimatı ile hazırlık soruşturması yapmak olan Jandarma’nın görev alanı içerisinde trafiği denetleme görevi de bulunmaktadır.

Jandarma’nın kanunda belirtilen görevlerinin ifasında yaka kamerası kullanmaktadır. Firmamız referansları arasında ülkenin farklı bölgeleri içinde bulunan çeşitli birliklere yaka kamerası tedariğinde bulunmuştur. Diğer görevlilerin yaka kamerası kullanımında amaç jandarma yaka kamerasında aynıdır. Yaka kameraları jandarmanın görevi sırasında öncelikle görev esnasında caydırıcılık, asayiş olaylarında delil oluşturma, toplumsal denetlemelerde şeffaflık ve benzeri amaçlarla kullanılır.

Jandarma görev yaptığı sahada, vatandaşın güvenlik ve huzurunu sağlamak, trafik güvenliğini sağlamak için teknolojiyi yakından takip etmektedir. Yaka kameralarında kendi üzerine kayıt yapan veya 4G üzerinden merkezi server’a aktarmalı kameraları kullanmaktadır. Jandarma birimleri kameralarını firmamızdan bireysel olarak veya belirli bir il veya ilçe karakoluna özel proje oluşturarak toplu olarak temin etmektedir.

Jandarma Yaka Kameraları ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Firma iletişim bilgilerimiz için iletişim sayfamıza tıklayabilirsiniz.

Jandarma Yaka Kamerası

Toplu kurum alım ve özel projeleriniz için iskonto oranlarımızı öğrenmek için firmamız ile iletişime geçiniz.
YAKA KAMERASI FİYAT LİSTESİ

AFRA ELEKTRONİK
Lizbon Cad. No:19/2 Öveçler Çankaya/Ankara
Tel: 0312 911 3895   Tel: 0312 232 3260

 

 

Test Spreyi Nedir?

Test Spreyi Nedir?

Test Spreyi nedir ve ne amaçla kullanılır? Test spreyleri; yangın alarm sistemlerine bağlı olarak çalışan detektörlerin çalışmalarının kontrol edilmesi için aerosol sprey şeklinde üretilen kimyasal içeriğe sahip ürünlerdir. Test spreyleri; duman, karbonmonoksit ve gaz detektörlerinin testlerinde kullanılır.

Yangın alarm sistemlerinin bakım ve testleri hayati öneme sahiptir. Yangın ve gaz algılama sistemlerinin detektörleri olası tehlikeleri en hızlı şekilde algılayıp panele haber verebilmelidir. Hem detektörlerde hem de kablolama sisteminde arıza olmamalıdır. Yangın algılama paneli detektörlerden gelen alarm sinyali doğrultusunda sistemin senaryosuna göre sirenlerle binada bulunanlara görsel ve işitsel uyarıyı verebilmeli, bunun dışında söndürme sistemini aktive etmeli, asansörleri ve acil çıkış kapılarını kontrol etmeli, binanın ve binada bulunan insanların yangın veya gaz tehlikesinden en az zararla kurtulmalarını sağlaması gerekmektedir.

Bu nedenle yangın alarm sistemlerinin periyodik bakımları önemlidir. Dumanı geç algılayan veya arızalı bir detektör bile geri dönüşü olmayan zararlara sebep olabilir.

Detektörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol için günümüzde test spreyleri kullanılmaktadır.

İdeal test spreyinin özellikleri ne olmalıdır?

Test spreyi test esnasında detektöre zarar vermeyen bileşiğe sahip olmalıdır.

Test hızlı olmalıdır, detektör en az madde ile en hızlı tepkiyi verebilmelidir.

Test sonrası detektörün sensör veya diğer kısımlarında kimyasal kalıntısı kalmamalıdır.

Test spreyinin uluslararası sertifikaları olmalıdır.

Test spreyinin insan ve çevre sağlığına zararı olmamalıdır.

Test spreyi; farklı çalışma koşullarına uyumlu olmalıdır.

Farklı aparatlarla kullanıma uygun olmalıdır.

Bazı özel durumlar için yanmaz (non-flammable) özelliğine sahip olmalıdır.

Solo test spreyleri uluslararası yetkinliği olan UL sertifikasına sahiptir. Solo, sadece yangın alarm sistemlerinin test ve bakımları üzerine çalışmaları olan ve bu amaçla ürün üreten İngiltere firmasıdır.
Firmanın test spreyleri dışında farklı test ve bakım cihazları bulunmaktadır ve Solo test spreyi bu cihazlarla uyumludur.

Solo Test Spreyleri ile ilgili detaylı bilgi ve satın almak için firmamızı ulaşabilirsiniz. İletişim için tıklayınız.

Solotürkiye @ 2021

Test Spreyi Nedir?  Test Spreyi Nedir?

ASELSAN JANDARMA YAKA KAMERASI EKS-2WX

ASELSAN JANDARMA YAKA KAMERASI EKS-2WX

Aselsan Jandarma Yaka Kamerası , Jandarma Genel Komutanlığının suçluların tespiti için kullandığı yaka kamerası, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri”nde yoğun ilgi gördü.

ASELSAN tarafından asayiş ve güvenliği sağlayan jandarma ekipleri için üretilen EKS-2WX yaka kamerası, yapay zeka teknolojileri ve büyük veri analizlerinin desteğiyle güçlendirilmiş yazılımlar sayesinde suçluları anlık olarak tespit ediyor.

Akıllı Kontrol Noktası ve Jandarma Devriye Uygulaması ile asayiş uygulamalarında kullanılan yaka kamerası, araç içi yüz tespiti, akıllı devriye mobil ve web uygulaması, büyük veri depolama, plaka tanıma sistemi, jandarma yüz tanıma uygulaması ve yüz izleri veri tabanı, NVR ve video sunucu sistemleriyle bilişim altyapılarından yararlanıyor.

İlk olarak Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ardından Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt’te kullanılan yaka kamerasının 2023 yılında tüm illerde jandarmanın asayiş uygulamalarının bir parçası olması planlanıyor.

AA muhabirine yaka kamerasıyla ilgili bilgi veren Astsubay Kıdemli Çavuş Serkan Arsoy, yaka kamerasının 1 yıldır kullanımda olduğunu söyledi.
Yaka kamerasının tüm illerde kullanılması için yaygınlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Arsoy, “Jandarma personeli kamerayı yakasına takarak yol kontrol noktalarında yüz tanıma, şahıs tarama ve sahte kimlik sorgulaması yapmaktadır. Ayrıca, vatandaşlarımızı bekletmeden asayiş ve güvenliği sağlayarak hızlı bir şekilde kimlik sorgulaması yapmaktadır.” dedi.

Yaka kamerasının jandarmanın iş yükünü büyük oranda hafiflettiğini ve kullanımının çok kolay olduğunu ifade eden Arsoy, “Bir otobüste kimlik toplamaktansa şahsın yüzüne bakarak hızlı bir şekilde kimlik sorgulaması yapıyoruz. Asayiş ve güvenliği daha hızlı bir şekilde vatandaşı bekletmeden sağlamamıza katkısı oluyor.” diye konuştu.

ASELSAN JANDARMA YAKA KAMERASI

 

 

Belediye Personelleri Saldırıya Uğradı

Belediye Personelleri Saldırıya Uğradı

İzmir’in Karaburun ilçesinde, iddialara göre mülkiyeti belediyeye ait olan arsayı izinsiz kullanan bir mekana giden görevliler, demir sopalı, şişeli, sandalyeli saldırıya uğradı. Darp raporu alan belediye personelleri şikayetçi olurken, saldırı anları yaka kamerasına yansıdı.

Olay, Karaburun ilçesinde meydana geldi. İddialara göre Karaburun Belediyesi görevlileri, ilçe merkezinde mülkiyeti belediyeye ait olan ve daha önce tebligatla uyarı yapılan arsanın bir mekan tarafından yasa dışı kullanılması üzerine bölgeye gitti. Mekânın sınırı ile arsayı birbirinden ayırmak amacıyla çit çekmek isteyen zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları, demir sopalı, şişeli saldırıya uğradı. Yine korkutmak amacıyla bir pitbull köpeğinin de mekana getirildiği öne sürüldü. Saldırı anları ise zabıta yaka kamerasına yansıdı.

Belediye başkanından açıklama
Konuyla ilgili Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Bugüne kadar boşaltılmayan arsa için Fen İşleri Müdürü ve ilgili müdürlük çalışanları, iki zabıta personeli, iki demir ustası, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan bir polis memuru ve bir bekçi ile alana gidildiğini belirten Erdoğan, görevli personelin mekân sahibi ve çalışanları tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Darp raporu alıp suç duyurusunda bulundular, arsa işgali sona erdi
İlkay Girgin Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yaşanan bu menfur saldırılar gerek zabıtalarımızın yaka kamerası ile belgelenmiş ve emniyete verilmiştir. Karaburun Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan arkadaşlarımız, mekân sahibi ve çalışanları hakkında şikâyet ve suç duyurusunda bulunmuşlardır. Netice itibarıyla Belediyemize ait arsa işgalden arındırılmış, deniz tarafına iniş için yapılan merdiven kullanılamaz hale getirilmiştir. İşletmenin, hiçbir şekilde denize sınırı yoktur ve deniz tarafını işgal etme hakkı bulunmamaktadır. Karaburun Belediyesi olarak ilçemizde yasa ve yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteren tüm işletmelerin yanında duruyoruz, faaliyetlerine devam etmelerini kolaylaştırmak için elimizden gelen tüm anlayışı gösteriyoruz; ancak ilçemizdeki huzuru bozucu, düzenbazlık ve yasa dışı işgali normalleştiren girişimlere de asla izin veremeyiz. Konunun takibini bizzat yapacağımızı kamuoyumuzun dikkatine sunuyoruz.”

Kaynak: haberturk.com

En İyi Yaka Kamerası

En İyi Yaka Kamerası

En İyi Yaka Kamerası Nedir? Yaka kameralarının kullanım alanlarına göre özelliklerinden tam yararlanma durumu farklılık gösterebilir.
Örneğin bina girişinde çalışan bir güvenlik görevlisinin kullanacağı kamerada GPS özelliği gereksiz olabilir. Veya mobil telefon hat sinyalinin olmadığı arazide görev yapan görevlilerin 4G uzaktan izlemeli yaka kamerası kullanması da uygun değildir.

İyi yaka kamerasında aşağıdaki özellikler olmalıdır.

  1. Batarya şarjı kesintisiz en az 8 saat çalışmaya uygun olmalıdır.
  2. Çözünürlük en az 1080p olmalıdır.
  3. Gece görüş özelliği olmalıdır.
  4. GPS Uydu bağlantısı bulunmalıdır.
  5. Cihazda şifrelenme özelliği olmalı ve yetkisiz girişlere hiçbir izin vermemelidir.
  6. Kayıtların görüntülenebileceği ve menü özelliklerinin ayarlanabileceği LED ekran bulunmalıdır.
  7. En az 30 Megapiksel fotoğraf çekme özelliği olmalıdır.
  8. Ses kayıt özelliği olmalıdır.
  9. Düşmeye karşı dayanıklı olmalıdır.
  10. En az IP65 koruma sınıfına dahil olmalı, suya ve toza karşı dayanıklı olmalıdır.
  11. En az 32 GB dahili hafıza kartı bulunmalıdır.
  12. Otomatik döngüsel kayıt yapabilmelidir.
  13. Güvenlik görevlilerin kıyafetlerine ve araçlarına bağlantı yapabilecekleri aparatları olmalıdır.
  14. PC bağlantıları USB’den yapılabilmelidir.
  15. Ürünün garantisi ve teknik servisi bulunmalıdır.
  16. Yedek parça garantisi olmalıdır.
  17. Yazılım desteği olmalıdır.
  18. Geniş açı özelliğine sahip olmalı ve en az 140° açıyla kayıt yapabilmelidir.
  19. Türkçe menü özelliği olmalıdır.

Afra Yaka Kameraları bu özelliklere sahip olup daha üst özellikleri bulunmaktadır. Örneğin çözünürlük 1512P, 128GB dahili hfıza, IP67 koruma sınıfı, 4G Uzaktan Bağlantı gibi sınıfında en üst özelliklere sahip modelleri bulunmaktadır.

En İyi Yaka Kamerası

En İyi Yaka Kamerası

 

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için iletişim kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Hendek Zabıtasında Yaka Kameralı Şeffaf Denetim Dönemi

Hendek Zabıtasında Yaka Kameralı Şeffaf Denetim Dönemi

Hendek Belediyesi tarafından ilçe genelinde zabıta ekiplerinin yapacakları denetimlerin şeffaf olması amacıyla ilk kez yaka kameralı uygulama başlatıldı. Ekipler, uygulamanın ilk gününde yaka kameralarını takarak denetim gerçekleştirdi. Hendek Belediyesi tarafından ilçe genelinde zabıta ekiplerinin yapacakları denetimlerin şeffaf olması amacıyla ilk kez yaka kameralı uygulama başlatıldı. Ekipler, uygulamanın ilk gününde yaka kameralarını takarak denetim gerçekleştirdi. Aynı anda ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameraları sayesinde market, fırın, pazar yeri ve korona virüs denetimlerinde zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale gelmesi…

Hendek Yaka Kamerasıek

Hendek Belediyesi tarafından ilçe genelinde zabıta ekiplerinin yapacakları denetimlerin şeffaf olması amacıyla ilk kez yaka kameralı uygulama başlatıldı. Ekipler, uygulamanın ilk gününde yaka kameralarını takarak denetim gerçekleştirdi.
Hendek Belediyesi tarafından ilçe genelinde zabıta ekiplerinin yapacakları denetimlerin şeffaf olması amacıyla ilk kez yaka kameralı uygulama başlatıldı. Ekipler, uygulamanın ilk gününde yaka kameralarını takarak denetim gerçekleştirdi. Aynı anda ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameraları sayesinde market, fırın, pazar yeri ve korona virüs denetimlerinde zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale gelmesi ve yaşanan sorunların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Uygulamanın ilk gününde HES kodu sorgulamasının yanı sıra semt pazarında esnafları dolaşan ekipler, satışa sunulan ürünlerin etiket kontrolünü yaparak, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı gibi bir dizi denetimi gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Zabıta Ekiplerimiz vatandaşlarımızla direk irtibatta. İlçe genelinde yapılan denetimlerde bir sorun olması halinde görüntüler incelenerek daha sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. Halkımızın huzur ve güvenliği için denetimlerine devam eden zabıta ekiplerimiz, denetimlerini yaparken artık yaka kamera sistemi kullanıyor. Bu Hendek’te bir ilk ve gelişen teknolojiyle birlikte bu uygulama zorunlu hale geldi. Biz de bu gelişime ayak uydurarak ekiplerimizin yaka kameraları kullanımı uygulamasına başladık. Bu uygulamayla zabıta ekiplerimiz anlık görüntü alarak denetimlerini daha sağlıklı yapacak ve kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacak. Bir sorun olması durumunda kamera kayıtları incelenerek sorunlar daha sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşacak. Yeni uygulamamız hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: Sabah

 

Kestel Zabıtası’nın ‘yaka kameralı’ pandemi denetimleri sürüyor

Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs genelgesi kapsamında, hijyen ve fiyat denetimlerini sürdürüyor.

Ekipler, ses ve görüntü kayıt özelliği bulunan yaka kameraları ile şeffaf denetim ilkesi doğrultusunda görev yapıyor. Halk sağlığını ve kent düzenini korumaya yönelik hizmet veren Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs genelgesi kapsamında hijyen, sosyal mesafe ve fiyat denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, denetim ve uygulamalarında, görüntü ile birlikte ses kaydı yapan yaka kameraları ile şeffaf denetim ilkesi doğrultusunda görev yapıyor. Yaka kamerası sistemi sayesinde talep ve şikayetlerin daha sağlıklı değerlendirilmesi, zabıta ile vatandaşların haklarının koruma altına alınması hedefleniyor.

‘’Şeffaf bir denetleme ortamı oluşturuyoruz’’

Kestel Belediyesi olarak pandemiyle mücadelede yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’Ekiplerimiz, düzenli olarak işyerleri, pazar alanları ve topluma açık alanlarda esnaf ve vatandaşlara kuralları hatırlatarak, denetimlerini sürdürüyor. Başta gıda üretim yerleri olmak üzere, pazar yerleri, fırın, kafe, market ve lokantalara yönelik kontrolleri aralıksız olarak gerçekleştiren ekiplerimiz, hemşehrilerimizi ve esnaflarımızı maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve temizlikte daha titiz davranmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu denetimlerimiz, bünyemize kazandırdığımız yaka kameraları ile gerçekleşiyor. Bu yöntemle, belediyemizde bir ilk olan uygulama yerinde, kamuya açık alanda çalışan zabıta, vatandaş ve esnaf arasında yaşanan sorun ve şikayetlerin çözümleneceği, şeffaf bir denetleme ortamının oluşacağı, personelimizi ve vatandaşımızı haksız ithamlardan koruyacağını, halkla ilişkilerimizde düzeyli bir üslup sağlanmasını amaçlıyoruz. Kısa süre önce zabıta ekiplerimizin ve araçlarımızın sayısını yükselttik, Aynı şekilde teknik ekipman olarak da imkanlarımızı iyileştirdik. Pandemi ile yoğun mücadele içerisinde olduğumuz bu süreçte, denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Hep birlikte mücadele ederek, bu salgından kurtulup, sağlıklı günlerimize geri döneceğiz’’ diye konuştu.

Kaynak: olay.com.tr

 

Wi-Fi YAKA KAMERASI

Wi-Fi YAKA KAMERASI

AFRA ve Transcend marka yaka kameralarımızda bazı modeller wi-fi yaka kamerası özelliğindedir.  WIFI Yaka kameralarının üzerlerinde genelde LED Ekran bulunmaz, menü ayarları ve video izlemesi yapabilmek için yaka kamerası wifi access point olarak çalıştırılır, kısa mesafeden cep telefonu veya tablet PC gibi wifi özelliği olan bir cihazla yaka kamerasının wifi’sine bağlanılır.
Her iki markada da Android veya Ios applikasyonu bulunmaktadır. Bağlantı yapılan mobil telefon veya tablete bu applikasyonlar yüklenmiş olmalıdır.
Kablosuz bağlantı sağlandıktan sonra applikasyon açılır ve menü ayarları yapılır. Ayrıca applikasyonda özellik varsa yaka kamerası üzerindeki videolar izlenebilir.

Wifi Yaka kameralarında çok kısa mesafelerde bağlantı kurulabilir. Çünkü yaka kamerasının verdiği wifi çok zayıftır. Aynı oda içerisinde iki cihazın bağlanabilmesine izin verebilmektedir.

Müşterilerimizden gelen sorularda yaka kamerasının bir wifi ağına bağlanıp kameranın görüntüsünün uzaktan izlenmesinin mümkün olup olmadığı hakkında idi.

Bu tip kameralar wifi ağına bağlanmaz, kendi zayıf bir wifi oluşturur. Mobil cihazlarla kameraya bu şekilde bağlanılır.

4G’li Yaka Kamerası modellerimizde de WiFi özelliği bulunmaktadır. Bu cihazlarda wifi özelliği hem Access Point hemde Mobil Cihaz tipindedir. Yani yukarda bahsettiğimiz gibi yaka kamerasına hem bağlantı yapabilir, hemde yaka kamerası ile bir kablosuz modeme bağlanabiliriz.

Transcend DP Body20 model Yaka Kamerası Wifi Özelliği

 

 

Toplu kurum alım ve özel projeleriniz için iskonto oranlarımızı öğrenmek için firmamız ile iletişime geçiniz.
YAKA KAMERASI FİYAT LİSTESİ

AFRA ELEKTRONİK
Lizbon Cad. No:19/2 Öveçler Çankaya/Ankara
Tel: 0312 911 3895   Tel: 0312 232 3260

Contact

İletişim

Bizimle iletişime geçmekte düşünmeyin.

Ne Yapıyoruz?

Teknolojiyi takip ediyoruz.
Bilgiyi değerlendiriyoruz.
Rekabet ediyoruz.

Çalışma Sahalarımız

Teknolojik Görüntüleme Cihazları
Tour-Guide Sistemleri
Zayıf Akım Test ve Bakım Ürünleri

Adresimiz

Lizbon Cad. No:19/2
A.Öveçler Mah. Çankaya
Ankara – TÜRKİYE

TELEFON: 0312 911 3895

Contact